Tips bij het kiezen van een goede rijschool

We willen het natuurlijk allemaal, onszelf lekker verplaatsen in een auto. Vanaf je 18e mag je echt alleen in zo’n bestuurbare auto voor volwassenen rijden. Als je nog rijlessen moet nemen dan geef ik je vandaag een aantal tips bij het kiezen van een rijschool. Dit is namelijk geen gemakkelijke keuze. Het kost je veel geld, maar je wilt ook in 1x slagen. Soms is het kiezen van de goedkoopste optie daarom niet het beste. Het kiezen van de beste rijinstructeur is natuurlijk wel wat je moet doen. Lees snel verder!

Een goede rijschool is niet altijd de goedkoopste

Zoals aangegeven is een goede rijschool een betere keuze dan een goedkope rijschool. Een goede rijschool is volgens het CBR een rijschool met een hoog slagingspercentage. Andere factoren die duiden op een goede rijschool is het werken met een leskaart, duidelijke afspraken, goede uitleg, tussentijdse toets, rijdt mee met een tussentijdse toets en werkt met een WRM-pas. Een goede rijschool is ook aangesloten bij brancheorganisaties VRB, FAM en Bovag. 

Maak een schatting van de kosten en de benodigde lessen

Met een goede rijinstructeur maak je vooraf een duidelijke inschatting van de benodigde lessen. Een instructeur kan dit goed beoordelen aan de hand van jouw kennis en ervaring met de weg. Met een theorie examen kan hierin al een goed beeld worden geschetst. Slim is dus om deze al te doen voor je begint met lessen. Het exact aantal benodigde lessen is vooraf natuurlijk lastig in te schatten. Voor de kosten is het wel handig als je een bepaald beeld hebt. Dit zal ongeveer neerkomen op 2300 euro voor een totaalpakket. 

Overleg over je examen

Je rijinstructeur weet altijd het beste wanneer je er klaar voor bent om examen te doen. Maakt dit ook van tevoren goed bespreekbaar en geef zelf ook aan als je denkt er klaar voor te zijn. Als je gezakt bent is er natuurlijk niet direct iets aan de hand, want je weet waar je nog aan moet werken. Met je instructeur kun je dan aan de slag gaan om te verbeteren op de onderdelen waar je nog niet zo goed in was. Als je examen moet doen, dan is het slim om altijd uit te gaan van de gedachte dat je veilig en zelfstandig kunt rijden. Perfectie is niet waar naar gezocht wordt, wel naar veilig en correct handelen. Dit zal een goede rijinstructeur jou gelukkig al hebben aangeleerd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *