Jezelf een nieuwe fiets geven

De afgelopen maanden zijn we in vergelijking met alle voorgaande jaren niet zoveel buiten geweest. Er zijn verschillende maatregelen getroffen waarbij het belangrijk was om zoveel mogelijk thuis te blijven en fysiek contact met anderen te vermijden. Desondanks blijft het rond de lente periode altijd lekker om een stukje te gaan hardlopen of om een stukje te gaan fietsen. Zelf houd ik enorm veel van sporten en probeer ik om veel in beweging te blijven. Al van jongs af aan heb ik altijd op een sport gezeten en daar fanatiek mijn best voor gedaan. Ik vond ook van alles leuk, van judo tot tafeltennis en van basketbal tot klimmen. Het liefste ga ik ook lekker in de buitenlucht sporten, al was dat de afgelopen tijd iets moeilijker. Toch ga ik zeker drie keer per week de deur uit om lekker te bewegen, al is het maar om even hard te lopen met de hond. Ik heb mijn dagelijkse beweging echt nodig om fit en gezond te blijven.

Zoektocht naar een fiets

Ik ga regelmatig een groot stuk hardlopen met de hond. Maar een stuk fietsen leek mij ook wel weer leuk om te doen. Echter was de fiets die ik nog had niet meer in een goede staat. Hij was erg geroest en de ketting viel er al redelijk snel vanaf. Mijn fiets had te veel mankementen waardoor ik hem vaker liet staan in plaats van dat ik hem pakte om een stuk te gaan fietsen. Daarom besloot ik om op zoek te gaan naar een nieuwe fiets. Daarmee bedoel ik niet een nieuwe fiets uit de winkel, maar ik ben op zoek gegaan naar een mooie tweedehands fiets voor een degelijke prijs. Ik hoefde alleen maar even tweedehands fietsen Rotterdam in te toetsen op mijn laptop en al snel kwamen er een aantal verschillende aanbieders van mooie tweedehands fietsen naar boven. Nadat ik een aantal fietsen had vergeleken, heb ik voor een fiets gekozen die het beste aansloot bij al mijn voorkeuren en wensen. Een paar dagen later werd hij voor mijn deur bezorgd en kon ik lekker gaan fietsen.

Een nieuw bestaan gekregen

De fiets waarvoor ik heb gekozen heeft zogenaamd een nieuw leven gekregen. Het was eerst een oude of kapotte fiets die op straat stond weg te roesten. Hij is door een fietsenmaker opgepikt en vervolgens volledig opgeknapt. Ook zijn alle onderdelen gerepareerd wat eventueel kapot was. De fiets was nog goed genoeg om te gebruiken in plaats van naar de schroothoop te brengen. Dat had ook ontzettend zonde geweest, want ik heb er nu heel veel plezier van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *