Is het tijd voor een dier in je leven?

In deze tijden zie je dat meer mensen een huisdier nemen. Misschien halen ze een dier uit het asiel of misschien 'gewoon' bij een fokker. Hoe dan ook, je krijgt er een hele verantwoordelijkheid bij op het moment dat je besluit een dier in huis te nemen. Het is dan ook belangrijk dat je dier de beste verzorging krijgt die het zich maar kan wensen. Als voorbeeld nemen we dit keer de hond.

Wat zijn je wensen?

Voor je overgaat tot de aankoop van een hond is het belangrijk om te bedenken wat je precies wilt. Helemaal in het geval van een hond is het belangrijk om te bedenken hoe jouw levenstijl er uit ziet en wat je verwacht van een hond. Er zijn namelijk veel verschillende rassen te bedenken met allemaal hun eigen wensen en verwachtingen. Stel dat je graag veel wilt doen. Met name samen sporten, dan is het belangrijk dat je een hond kiest die dit ook echt leuk vindt en het misschien ook nodig heeft. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een herder of een collie. Wil je juist een allemansvriend in huis halen die alles wel goed vindt en dus vrienden kan worden met bijna iedereen, dan kun je denken aan een labrador.

Wat zijn je mogelijkheden?

In het geval van een hond is het belangrijk dat je bedenkt of je er bijvoorbeeld genoeg tijd voor hebt. En dan bedoel ik niet alleen het thuis zijn maar ook de wandelingen die je moet maken. Verder moet je natuurlijk kijken of het financieel haalbaar is om een hond te kunnen houden. Er komen toch altijd nog veel kosten bij kijken. Denk alleen al aan voer, speeltjes en de dierenarts. Het kan dan ook flink oplopen. Zorg dat je altijd een financiele buffer hebt, in het geval je een keer onverwacht naar de dierenarts moet. 

Wat krijg je er voor terug?

Na veel wikken en wegen heb je de beslissing genomen. Je neemt een hond! En wat krijg je er voor terug? Dat is een heleboel. Als eerste natuurlijk een vriend (of vriendin) voor het leven. Een trouw maatje die vol liefde in zijn ogen naar je zal kijken. Je zal momenten krijgen waarop je niet meer bij komt van het lachen omdat de hond iets geks heeft gedaan. Elke dag zal je vol enthousiasme worden begroet als je thuis komt van je werk (of als je alleen maar een rondje om het huis hebt gelopen). Hoe dan ook zal het je veel brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *