De voordelen van ondernemer zijn

Alhoewel er zorgen zijn over het feit dat steeds meer kleiner ondernemers worden opgeslokt door wereldwijde giganten zoals Amazon, is met de komst van het internet en de mogelijkheden ervan ook een nieuwe golf jonge ondernemers opgestaan. Er zijn veel voordelen van ondernemer worden maar ook nadelen. Wanneer je een normale baan hebt zul je vaak voordelen krijgen bij de baan naast het salaris. Een groot bedrijf levert bijvoorbeeld vaak een bijdrage aan een pensioenfonds, een telefoon en ook vaak een leaseauto. Wanneer je ervoor kiest om zelfstandig ondernemer te worden dan zul je voor al deze dingen zelf moeten betalen. Daarnaast heb je bij een baan natuurlijk een stabiel salaris terwijl je als ondernemer meer risico loopt. Toch zijn er ook veel voordelen aan ondernemer zijn. In dit artikel bespreken we een aantal van deze voordelen.

Kosten afschrijven

We betalen allemaal belasting en in Nederland is deze belasting relatief hoog. We krijgen hier natuurlijk veel voor terug maar als ondernemer kun je vaak creatiever zijn met het betalen van belasting. Je kunt namelijk uitgaven die je doet voor je bedrijf afschrijven van je winst en daardoor hoef je daar geen belasting over te betalen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met de aanschaf van een telefoon die je voor je bedrijf gebruikt, en ook wanneer je een auto voor je bedrijf gebruikt, bijvoorbeeld om naar klanten te gaan, kun je de kosten hiervan afschrijven.

Met betrekking tot het rijden van een bedrijfsauto, wanneer je als beginnende ondernemer een moeilijke periode achter de rug hebt waar je niet meteen al je schulden kon betalen, is het waarschijnlijk lastiger een auto te leasen. Dit komt door een negatieve bkr. Een negatieve bkr zorgt ervoor dat veel kredietverleners je geen lening zullen vertrekken. Gelukkig zijn er veel gespecialiseerde leasebedrijven die je wel een auto kunnen leasen wanneer je een negatieve bkr hebt. Een auto leasen met negatieve bkr registratie is dus wel degelijk mogelijk. 

Meer potentieel

Het andere grote voordeel aan het runnen van een eigen bedrijf is natuurlijk dat je heel veel kunt verdienen. Wanneer een gewone baan hebt kun je natuurlijk een promotie krijgen maar uiteindelijk is er een limiet aan hoe hoog je salaris gaat worden. Dit in tegenstelling tot een eigen bedrijf dat in theorie altijd groter kan groeien. Het groeien van je bedrijf is natuurlijk wel een hele uitdaging. Daarom is het een goed idee om alleen ondernemer te worden als je ergens echt heel veel passie voor hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *