De voordelen van een e-bike

Nederland fietst wat af. De fiets is al meer dan honderd jaar een van de meest gebruikte vervoersmiddelen in ons kleine land. Er wordt vaak gegrapt dat er in de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht meer fietsen zijn dan dat er inwoners zijn. Mensen die in de grote steden wonen gaan meestal niet met de auto naar het werk, ze pakken gewoon lekker de fiets. En alhoewel dit natuurlijk veel tijd scheelt bijvoorbeeld met in de file staan en het ook nog eens gezonder is, heeft fietsen ook zo zijn nadelen, bijvoorbeeld het weer.

Weer en wind

Een van de grote redenen dat Nederland zo’n goed land is om te fietsen is het feit dat het erg plat is. We kunnen dus flinke afstanden fietsen zonder dat we zware heuvels op hoeven fietsen. Maar Nederland is natuurlijk ook een land waar het weer regelmatig flink guur kan worden. Het regent veel en we hebben ook vaak harde wind. Met deze weersomstandigheden is het natuurlijk niet heel erg fijn om op de fiets te stappen en een half uur te gaan fietsen. Regelmatig komen studenten en werknemers helemaal doorweekt van ofwel de regen ofwel het zweet op hun werk of studie aan. Dit is natuurlijk niet ideaal. Gelukkig is er tegenwoordig een goede oplossing, namelijk de e-bike.

Voordelen

Een e-bike of elektrische fiets is een fiets die een kleine elektrische motor heeft waardoor je niet hoeft te trappen als je daar geen zin in hebt. In tegenstelling tot een scooter of snorfiets is het nog wel degelijk mogelijk om gewoon normaal te fietsen of je kunt zelfs half-om-half doen waar de fiets deels vooruit wordt bewogen door de motor en deels door zelf trappen. Daarnaast werkt de e-bike natuurlijk op elektriciteit en is deze daardoor een stuk milieuvriendelijker dan auto’s die op benzine werken. Ideaal dus wanneer je op een winderige dag tegen de wind in moet fietsen.

Lange ritten

Een e-bike heeft ook voordelen wanneer je langere ritten moet rijden. Nederlanders gaan ook graag op vakantie met de fiets en wanneer je urenlang fietst dan kan het best fijn zijn om je e-bike het even over te laten nemen. Een e-bike kopen hoeft niet duur te zijn en tegenwoordig zijn e-bikes ook niet meer zoveel zwaarder als ze in het verleden waren. Daarnaast gaan de accu’s ook langer mee. Zeker wanneer je ouder wordt kan een e-bike ook heel fijn zijn om je spieren en gewrichten te sparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *