De beste plekken om te bezoeken in de Dominicaanse Republiek

Heb je een Last minute Dominicaanse Republiek op je verlanglijstje staan? Dan wil je zeker weten dat je niet de beste bezienswaardigheden mist op je trip. Er is meer dan genoeg te doen en beleven in de Dominicaanse Republiek. Het land heeft een rijke historie met een eigen cultuur en een prachtige natuur. Je kan kiezen voor georganiseerde excursies of zelf een trip naar deze plekken plannen. 

De bekendste plekken die je niet mag missen

Tijdens je bezoek aan de Dominicaanse Republiek moet je zeker niet het dorpje Altos de Chavón missen. Dit is een oud mediterraans dorp, maar het werd pas gebouwd in 1976. Het was een idee van Charles Bludhorn, een Amerikaanse industrialist die geboren werd in Oostenrijk. Het dorpje is tegenwoordig een cultureel centrum met een archeologisch museum, een kerk, ambachtelijke werkplaatsen, winkels, restaurants, bars, een school, kunstgalerijen en een amfitheater.
Ben je meer geinteresseerd in natuur en een wandeltocht? Dan biedt het nationaal park Los Haitises je alle mogelijkheden daarvoor. Het park heeft een zeer divers landschap met mangroves, grotten met tekeningen van de Taino bevolking, bergen, eilanden, een subtropisch bos en prachtige baaien. Je vind er vele verschillende vogels en zoogdieren. Een verrekijker en camera zijn dan ook onmisbaar tijdens deze trip. Je kan het park bezoeken per boot of auto. Er is een maximaal aantal bezoekers wat toegelaten wordt, zodat de natuur beschermd wordt.
In het minder bekende binnenland van de Dominicaanse Republiek vindt je het Cibaodal. Hier vind je vele rivieren, bergen, typische dorpjes en cacao-, koffie- en tabaksplantages. Hier vind je de oude cultuur en tradities van het land terug.
Als je graag een sfeervol eilandje bezoekt dan is Isla Saona de moeite waard. Dit rustige eiland heeft nog steeds een typische Caribische sfeer en het is er lekker relaxed. Je kan er goed snorkelen.

De hoofdstad Santo Domingo

De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek heeft voor iedereen wel wat te bieden. Een leuke manier om de stad te ontdekken is op de fiets. In de Kathedraal van Santo Domingo werden voor enige tijd de overblijfselen van Christoffel Columbus bewaard. Andere plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn Colon Park, Plaza España, Fuerte San Jose en bijvoorbeeld het Muralla Colonial. Als je liever iets moderns bezoekt dan is het  Faro a Colón zeker een goede optie. Dit monument is gebouwd voor Christoffel Columbus en het huidige ontwerp werd gewonnen in een ontwerpwedstrijd in 1929. Het is twijfelachtig of in dit mausoleum ook daadwerkelijk te overblijfselen van Columbus bewaard worden, maar toch is het een interessant gebouw. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *