De advocaten-auto

De Volvo XC60 is een echte advocatenbak. Daar kwam ik achter na het bekijken van Volvo XC60 Occasions.

Wat maakt een advocatenauto?

Ik liet mij vertellen dat een advocatenauto (Ook wel de consultantsauto, boekhoudersauto, adviseursauto.) is een auto die een voorzichtige balans moet slaan tussen klasse, prijs en maat. Het slaan van die balans lijkt een zoektocht naar Aristoteliaanse deugd, een perfecte middenweg, met een beetje meer.

De prijsvraag

Een auto van de duurdere serviceverlener moet zelf ook een beetje duurder zijn. Het is een competitieve wereld waar genoeg slimme mensen rondlopen. Wat je onderscheid zijn je deals. Heb je de grote deals dan ben je goed, als je geen grote deals hebt dan ben je niet zo goed. “simpel”, zogezegd. De eerste ordening hierin vind plaats op je kantoor. Je kan de hiĆ«rarchie uittekenen en de kantoren rangschikken. Maar elk kantoor heeft zijn toppers. Om de laten zien dat jij daar toe behoort moet je auto ook een topperauto zijn. Prijzig. Tegelijkertijd is de serviceverlener ondersteunend. Het echte geld moet immers jij als klant verdienen. Word de auto te duur? Dan gaat de advocaat er met het geld vandoor.

De maatvraag

De auto moet in dezelfde redenering groot genoeg zijn dat de prijs er vanaf komt, maar klein genoeg dat deze nog past in de parkeergarage. Als de auto eruitziet alsof deze net perfect in de plek past, dan is deze perfect.

Duim op de schaal

Wat de Volvo naar het volgende niveau tilt is de associatie met veiligheid. Wie aan Volvo denkt denkt aan veilig. Dat is bij uitstek iets wat de boekhouder en de advocaat willen uitstralen: “Ik ben veilig, no worries”. Aldoende is de Volvo de gedoodverfde advocatenauto

Tsjah

Zelf vind ik het nogal een omslachtige manier om een auto te kiezen. Ik ben gewoon opzoek naar een auto die lekker hoog is, ruim van binnen is en ja, veilig is. De kans dat je in een ongeluk komt is klein, maar als dat gebeurd dan moet het goed zitten. Dat is voor mij belangrijken dan elk mogelijke trim, bekleding, upgrade of wat dan ook. In dat opzicht is de Volvo een goede keuze, zeker als occasion. Dan blijft het budget mooi. Gelukkig is de XC60 meer dan alleen een tank. Hij is ook ruim, comfortabel en hoewel dit niet moet uitmaken: Ja, ook erg mooi. Ik had ook naar de XC90 gekeken, maar ik kan het niet meer. Dat hele verhaal over maat leid me toch naar kleiner.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *