8 tips om geld te besparen bij het afsluiten van je motorverzekering

Als motorliefhebber wil je natuurlijk graag investeren in de juiste motor met accessoires en daarnaast ook zorgen dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan bij ongelukken. Daarom is het natuurlijk altijd goed om de geschikte motorverzekering af te sluiten. Deskundig advies bij verschillende soorten motorverzekering vergelijken komt dan ook als geroepen. Je wilt goed verzekerd zijn, maar tegelijkertijd is het fijn als de kosten niet al te hoog oplopen. In dit artikel delen wij 8 tips om geld te besparen op je motorverzekering.

 

1. Vergelijk verschillende soorten motorverzekeringen

Altijd goed om online verschillende aanbieders te onderzoeken en te vergelijken om de beste dekking tegen de beste tarieven te vinden. Controleer of je prijzen vergelijkt voor dezelfde aftrekbare bedragen en identieke dekking.

2. Laat Collision-dekking zitten

Botsingsdekking is het misschien niet waard voor een oudere motorfiets met lage vervangingskosten. Dit betekent dat je niet gedekt bent voor schade aan de motor voor een fout, een enkel voertuig of ongelukken door een aanrijding.

3. Beveilig jouw motor

Berg jouw motorvoertuig op in een afgesloten ruimte en installeer er een antidiefstalapparaat op, en uw verzekeringspremies kunnen dalen. Motorverzekering of niet, dit is uiteraard altijd een verstandig idee! Je wilt voorkomen dat jouw schitterende motor wordt gestolen.

4. Annuleer jouw polis niet in de winter

Een goede tip om kosten te besparen is om jouw polis niet in de winter te annuleren. Je bespaart niet op premies en jouw motorfiets wordt niet gedekt als er schade optreedt tijdens het stallen. Bovendien ben je zo ook inde winter altijd verzekerd als je een ritje wilt maken!

5. Vraag om kortingen

Vraag jouw huidige auto- en / of woningverzekeraar of je de tarieven kunt verlagen door deze te bundelen met jouw auto- en woningverzekering. Andere kortingen zijn mogelijk beschikbaar. Het kan nooit kwaad om het te proberen. Niet geschoten is altijd mis!

6. Houd een schoon verslag bij

Jongere rijders of mensen met een slecht rijrecord kunnen doorgaans hogere premies verwachten. Zorg dus dat je niet al te gekke stunts uitvoert op de weg met jouw motor en denk aan je eigen veiligheid en aan die van anderen.

7. Verhoog je eigen risico

Als he het kunt betalen, kan een hoger eigen risico jouw premies verlagen. Online zijn er verschillende manieren om te berekenen of deze optie jou kosten gaat besparen.

8. Merk en model

Nieuwere, snellere of duurdere motorfietsen worden vaker gestolen en reparaties zijn duurder – beide resulteren in hogere premies. Dus mogelijk is het interessant om voor een ouder en minder snel model te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *