Thule iPhone Atmos X3 Ultra Tough Slim Case Kristof Verschueren

Thule beschermt m’n smartphone en laptop onderweg.

Vanaf nu bescherm ik onderweg m’n smartphone en laptop! Wil je weten hoe?

 

 

Ook motorrijders zijn mee met hun tijd. Niet alleen zijn steeds meer motoren uitgerust met een GPS, menigeen rijder heeft onderweg ook een smartphone of een fototoestel mee.

MacBook Pro Deuk

Enkele littekens omdat ik mijn laptop slecht had beschermd in m’n motorkoffer ūüôĀ

Als blogger ga ik nog een stapje verder en vergezelt m’n laptop me soms onderweg, niet achterop de motor maar in m’n koffer of rugzak.Maar mooie liedjes duren niet lang want m’n laptop liep recent een ferm litteken op doordat ik hem onzorgvuldig in m’n koffer had opgeborgen: een flinke deuk in de body. Damned!¬†Ook stak ik m’n smartphone in een dun lederen hoesje wat ook niet bepaald garant stond¬†voor een puike bescherming √©n in het verleden heb ik m’n iPhone al eens flink laten vallen met een glasbreuk tot gevolg.. Vanaf nu nog enkel een bescherming die m’n spullen verdienen! Zo kwam ik in contact met Thule, jaja, die Zweden van de dakkoffers en fietsdragers!

 

En meteen ging ik voor drie¬†spullen: een smartphonebeschermer, een bumper voor m’n laptop √©n een laptophoes.

 Thule Atmos X3 Thule Vectros Thule Gauntlet 13" MacBook Pro attaché

 

 

1/ Mijn smartphone

 

Om meteen met de deur in huis te vallen: deze Thule Atmos X3 is de beste smartphone hoes¬†die ik ooit heb gehad. PUNT. Ik heb al flink wat smartphonehoesjes versleten in mijn leven en toch ben ik laaiend enthousiast over deze X3. Deze hoes sluit perfect aan bij m’n smartphone, heeft een fraai design, behoudt de strakke lijn van m’n iPhone, heeft een dun ontwerp… nou ja, ik ben enthousiast!

 

Thule Atmos X3

 

 

De hoes zit in een cool doosje met fraaie zwart-zilveren afwerking dat volledig dezelfde look&feel heeft als de hoes zelf: klasse. De bediening is kinderlijk eenvoudig: met 1 draaibeweging open je het doosje en kan je de Atmos X3 stevig vastnemen. In de doos tref je aan: enkel het hoesje, en da’s voldoende want daarvoor koop je hem tenslotte. Naast enkele gebruikersinstructies tref je volgende zin aan: 25 YEARS QUALITY GUARANTEE. Dit heb ik nog nooit gezien, DUH. Mijn keuze om voor Thule te gaan, lijkt gegrond. Avonturiers onder jullie: je kan maar liefst 25 jaar met¬†je Adventure¬†bike onbekende gebieden verkennen en toch maar 1 hoesje verslijten. Oh oh oh.¬†

 

Thule Atmos X3 

 

De bescherming van deze hoes werkt! Om eerlijk te zijn: ik heb m’n iPhone niet laten vallen maar op het internet vind je wel meerdere filmpjes waar reviewers hun smartphone van een flinke hoogte laten vallen ZONDER schade aan hun device. Wist je dat de hoeken van de hoes speciaal ontworpen zijn om een val van twee meter te overleven? Thule heeft zelfs een patent op dit ontwerp en ze noemen dit de Shock-Stop-Corner. Ook voor het materiaal heeft Thule een octrooi aangevraagd en het voelt ook ‘anders’ aan dan ik gewend ben. De hoes is stevig maar toch licht buigzaam waardoor het aanbrengen van de hoes opvallend vlot verloopt: omdat de zijkanten iets zachter materiaal bevatten, is het ‘piece-of-cake’ om je smartphone in de hoes de duwen. ¬†

 

Thule Atmos X3

 

De hoes sluit PERFECT aan op m’n smartphone en steekt iets uit boven het scherm zodat je geen krassen krijgt als je hem ondersteboven legt. Een erg¬†gunstig voordeel voor motorrijders is dat dankzij deze perfecte pasvorm er zo bijzonder weinig vuil, vocht of stof in het hoesje kruipt. Zelfs als je stevig op de hoeken drukt, krijg je geen beweging in de hoes zodat je dit niet kunt vervormen, in tegenstelling tot vele andere hoezen die ik heb gebruikt. Ook het gebruik van de knoppen is echt GEWELDIG. En dit is bij vele hoezen een hinderpaal: de bediening van de knoppen (volume, aan-uit…) laat vaak te wensen over doordat je ofwel ‘kei-hard’ moet drukken, ofwel ze soms-wel-soms-niet werken. Hoe Thule het doet weet ik niet, maar het lijkt alsof deze hoes gemaakt is door de big Apple himself. Ik kon zelfs m’n iPhone bedienen met m’n (zomer-)handschoenen, very nice! Nu begrijp ik waarom Thule dit ‘Easy-use-button-system’ noemt.¬†

 

Thule Atmos X3

 

De hoes ligt ERG GOED in de hand en aan de achterkant heb je zowel een gladde kant als een soort anti-slip rubber. Als je jouw hoes op de benzinetank legt terwijl je jouw smartphone bedient: hij blijft netjes liggen! 

 

 

  • Ligt bijzonder goed in de hand;
  • Erg duurzaam materiaal (25 jaar garantie!);
  • Hoge beschermingsgraad van je smartphone (kan je van je motor laten vallen);
  • Strak ontwerp en perfecte pasvorm (past netjes in m’n motorjas);
  • Knoppen vlot bedienbaar (zelfs met handschoenen);

 

En de prijs? Voor 29,99 kan je hem hier aanschaffen. Op de website van Thule vind je hier meer info. HAPPY ME!

 

Thule Atmos X3 

 

2/ M’n laptop¬†

 

M’n laptop, hoe vreemd het ook klinkt, neem ik vaak mee op de motor. Het is een MacBook Pro 13 inch en is de beste investering die ik ooit heb gedaan: hij is klein genoeg om in m’n¬†rugzak te steken, heeft een geweldige bouwkwaliteit en heeft de power van een Hayabusa waarmee ik zware grafische bestanden in 1 knip verwerk. Ook op de motor is hij vaak m’n metgezel om tijdens een break bij een welgekomen kop koffie m’n foto’s te kopi√ęren van m’n fototoestel en een eerste kritische blik te werpen. ‘Freak’, hoor ik je denken? Nou nee, eerder een passie en ik probeer m’n tijd zo effici√ęnt mogelijk te besteden. Ik ken nog een pak motorrijders die tijdens een motorweekend of vakantie hun laptop of iPad meenemen. WHY NOT? Ook tijdens m’n woon-werkverkeer gaat m’n laptop steevast in de rugzak, die dan op zijn beurt weer in m’n koffer verdwijnt.

 

Hoe dan ook, ik ging op zoek naar een bescherming die m’n laptop verdient en ging -net als voor m’n smartphone- ook voor Thule: zelfde merk, zelfde look & feel, zelfde kwaliteit, maw, one happy family die m’n belangrijke spullen beschermt.¬†

 

 

Jawel, ik ging voor een dubbele bescherming: een bumper én een case!

 

Euh, is dat geen overkill? Neen, en weet je waarom?

 

1/ Omdat ik soms m’n laptop onderweg in een rugzak opberg maar ik hem ook snel kan uitnemen, maw: ready for action. Hiervoor gebruik ik de bumper¬†(Thule Vectros)

 

2/ Omdat ik m’n laptop soms in de koffer steek¬†waarin ik nog andere spullen heb zitten¬†zoals kabels, flesjes, batterijen, herstelkit, … Motorrijders onder ons weten dat je in die koffer best geen melk steekt want dat¬†komt er door al die trillingen als boter uit. Daarom dat ik een stevige case wil die m’n laptop 100 % bescherming biedt: de case¬†(Thule Gauntlet Pro Attach√©)

 

Een voorwaarde voor mij was dat ik de bumper en de case gecombineerd kon gebruiken, maw dat ik de bumper niet moest verwijderen om m’n laptop in de case te steken: 200 % bescherming onderweg √©n tijdswinst.¬†

 

 

Thule Vectros 

 

Met de Thule Vectros bumper zit ik¬†goed want ik ‘kan’ m’n laptop van zo’n meter laten vallen, da’s ongeveer de hoogte van een tafel of als je hem uit je motorbagage zou laten vallen. En voor mij was dat h√©t argument om deze bumper te proberen. Niet dat ik zo’n onhandige sluns ben die z’n laptop zeker laat vallen, maar hey, YOU NEVER KNOW. En bij Thule hebben ze het al getest in mijn plaats, kijk hier maar eens naar dit filmpje. OEF.¬†

 

 

Bovendien voorziet Thule naast de bumper een ‘scratch resistant film’: dit is een dunne (maar stevige) transparante laag die je aan de twee zijden aanbrengt zodat je zonder zorgen je laptop in je rugzak kunt opbergen want krassen maken geen kans. Als motorrijder vind ik dit een pluspunt want vele bumpers hebben geen extra krasbestendige laag of zijn dan weer dikkere hoezen die te veel plaats innemen in m’n rugzak. Voor mij is deze bumper met schermen een PERFECTE oplossing voor m’n motortrip.¬†

 

 

De case heeft een mooi ontwerp, strak en minimalistisch design en keurige afwerking. Alle poorten zijn perfect toegankelijk en je kan alle kabels zonder problemen gebruiken. Ook de kaartlezer kan ik prima gebruiken, en dat is voor mij belangrijk om onderweg m’n foto’s over te zetten. Zeker als je op¬†vakantie jouw foto’s wilt bekijken is dit relevant. Als je jouw laptop overuren laat kloppen of je vertoeft in een warme omgeving, dan kan de¬†ventilator van de laptop zonder problemen z’n ding doen omdat de bumper openingen heeft voorzien ter hoogte van je ventilatieruimte. Sweet.¬†

 

 

De case breng je redelijk eenvoudig aan de laptop die door enkele clipjes rondom de randen¬†stevig op zijn plaats wordt gehouden: echt een geweldige pasvorm! De keerzijde van dit stevig bevestigingssysteem is dat je aardig wat kracht moet zetten om¬†de bumper te verwijderen, meer nog, het verwijderen gaat minder vlot dan verwacht maar ik laat deze bumper permanent om m’n laptop. De randen bestaan uit speciaal schokabsorberend materiaal en zijn zo ontworpen dat de grip echt goed zit: je kan je laptop probleemloos aan de rand vasthouden zonder je zorgen te maken dat deze uit je hand zal wegglippen.

 

 

Onderaan zijn vier voetjes van rubber die zorgen dat je laptop stevig in z’n schoenen staat √©n flink veel grip heeft. Persoonlijk plaats ik soms onderweg bij fotoreportages m’n laptop op m’n koffer om de foto’s te bekijken die ik tijdens reviews heb genomen. Wat een geweldig systeem en ik hoef me geen zorgen meer te maken dat die toch op de grond zou tuimelen, en dan nog: gewapend met de bumper voel ik me safe, always ūüėȬ†

 

 

De Vectros is hier op moment van schrijven te koop voor 79,95 euro. Op de website van Thule vind je hier meer info.

 

 

Thule Gauntlet 13″ MacBook Pro attach√©¬†

 

Om mijn laptop nog wat meer in de watten te leggen, ging ik nog een stapje verder in de bescherming. Wie van jullie neemt soms zijn laptop mee? Of zijn tablet (in mijn geval een iPad)? Wel, ik! Uit ervaring weet ik dat een dunne hoes onvoldoende is want ik heb vaak nog wat lectuur bij (rara, welke motorboekjes?), kabels, een extra batterij… en die passen NIET in mijn standaard hoesje. Een oplossing voor dit alles vond ik in de Gauntlet Pro Attach√©: hierin kan ik naast m’n laptop heel wat andere spullen kwijt zoals een battery pack, iPad, iPhone, kabels, papieren…¬†

 

 

Ik hield ook rekening met de omvang van de attach√© want deze mag niet te dik zijn om in een rugzak te passen, of te groot om niet meer in m’n motorkoffer te passen. En jawel, deze Attach√© is perfect! Meer nog, ik kan de bumper aan de laptop laten √©n in de attach√© steken. Sweet! En ook de afwerking is echt wat je verwacht van Thule: torenhoge kwaliteit. Dat voel je meteen als je het product vastneemt. De constructie is halfhard zodat een scherp voorwerp zoals sleutels, schroevendraaiers… geen schijn van kans maken. ¬†Ook de binnenzijde is zorgvuldig afgewerkt en het iPad-vak biedt een superbescherming omdat het in een soort foamvoering is afgewerkt.¬†

 

 

Een bijkomende troef van deze tas¬†is de ‘all-westher use‘. Jawel, hij kan niet alleen tegen een stootje maar ook tegen elk weertype. De ritssluiting is waterwerend, en dat zie je alleen maar bij de betere producten. Ik nam de proef op de som en onderwierp de attach√© aan een flinke regenbui:

 

 

En het resultaat …. (tromgeroffel): WATERDICHT! Geen druppel aan de binnenzijde te bespeuren. Wow, wat een kwaliteit. ¬†De waterwerende ritssluiting is √©cht betrouwbaar. Ook de blauwe rits is stevig materiaal, altijd handig als je er een slotje wilt aanhangen om ongewenste bezoekers het nog net iets lastiger te maken.¬†

 

 

Wie zonder rugzak op tocht vertrekt en verkiest om enkel de attaché mee te pakken, kan gebruik maken van de bijgeleverde schouderriem met extra voering thv de schouders. Ook de bevestigingshaakjes zijn echt stevig spul en heel gebruiksvriendelijk. Nog een extra voordeel: je kan aan je laptop werken terwijl hij in de tas blijft omdat je dankzij de lintjes de attaché kan openklappen zonder dat die helemaal openvalt. Toppie. 

 

 

De tas is hier op moment van schrijven te koop voor 59,99 euro. Op de website van Thule vind je hier meer info.

 

 

Wat denk je? Zou je ook je smartphone en laptop zo beschermen? Heb je andere materiaal of favoriete spullen? Deel onderaan jouw mening en tips! 

 

 

 

Tags:

1 Comment

  • Review: Thule Paramount rugzak - Lookit.be

    04.05.2015 at 06:39 Reply

    […] Thule niet verlegen is om zijn producten in hoge kwaliteit op de markt te brengen, heb ik hier al eens kunnen ervaren. Omwille van deze positieve ervaring met Thule √©n mijn nood aan een nieuwe […]

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.