Medion actiecamera Aldi

Testrit met de Medion actiecamera

Medion actiecamera AldiVorige week deed ik een eerste test met de Wifi camera van Medion (Medio Life S47015, MD 87005) tijdens de toertocht in Wallonië. Een vleugje monteerwerk met Adobe Premiere CC en klaar was kees, niet veel bijzonder maar wel leuk om die beelden nog eens terug te bekijken. Geen zeemzoet geluid van brullende motoren op de film, want dat is niet mogelijk met een sterke portie tegenwind en een minuscuul kleine microfoon die nog compacter is dan een muizenkeutel. Dan maar een vleugje muziek erover gooien en de film zorgt wel voor wat beroering. Gelukkig gaat het voornamelijk om het herbeleven van het avontuur en hiervoor spelen de beelden een prominente rol.

 

 

 

 

 

MedionPro or NoPro?

 

Ik kocht de Wifi-actiecamcorder voor 99,99 euro, een pak minder dan de GoPro camera’s die echt wel sexy zijn en waarvan de avonturenfilms me doen watertanden als een hond van Pavlov, kijk hier alvast maar eens naar. Ik plaatste de camcorder op m’n helm die ik met zo’n 3M sticker vastkleefde. Tijdens een spurtje op de snelweg tegen 120 km/u bleef die lekker zitten, al betrapte ik me er op dat ik toch enkele keren in de weerspiegeling op m’n snelheidsmeter op zoek was naar de silhouette van die camcorder: staat die er nog op? Yep, no problem. De positie op de helm vind ik prima: lekker hoog, je kan veel in beeld brengen en amper schokken waar te nemen op de film. De bijgeleverde stuurhouder kan je ook eenvoudig monteren en de camcorder staat hiermee best in een aardige positie om enkele leuke kiekjes te schieten. Toch was ik gecharmeerd door de bevestigingsmaterialen van RAM waarmee je zo wat alle posities aankunt en je met je camcorder de creatieve toer kunt opgaan.

 

Medion actiecamera Aldi

 

 

Privacy is for losers!

 

Hiervoor reed ik op aanraden van een collega motorrijder naar Waypoint in de prachtige studentenstad Leuven. Gewapend met de camcorder op mijn helm vatte ik de tocht aan naar Leuven en maakte een pitstop in een vlot bereikbaar tankstation om het benzinepeil terug de hoogte in te jagen. Daar werd ik aardig verrast door een spilfiguur in de soap Thuis die naast me zijn vervuilende dieselmotor volgooide. Privacy is voor losers met zo’n camcorder 😉

 

Watten in Leuven

 

Ik ga het niet onder stoelen of banken steken maar in de Leuvense Waypoint-shop werd ik aardig in de watten gelegd, vertroeteld en kreeg ik alle antwoorden op mijn wellicht overbodige vragen. Meer nog, na het bestellen van de juiste hulpstukken werd mijn toerbuffel meteen onder handen genomen en voorzien van de nodige RAM hulpstukken. Jiehaa, let’s make a movie!

 

Rijsensaties overschaduwd

 

Helemaal tevreden van de beeldkwaliteit ben ik nog niet, kritisch als ik ben. Over de beeldkwaliteit wil ik me voorlopig voorzichtig uitspreken want het blijft filmen met een Full HD videoresolutie, meer dan voldoende voor een standaard Youtube film. Maar de trillingen in de film overschaduwen de rijsensaties die ik wil weergeven. In hoeverre dit te maken heeft met de RAM materialen is me nog niet duidelijk. De trillingen zijn minder als ik de camcorder onderaan aan de cilinder plaats. De positie op het stuur is erg bedroevend wat trillingen betreft. Ongetwijfeld ligt de oorzaak ook aan het koppelen van twee hulpstukken: de dubbele bal mount en een arm. Hoe meer hulpstukken of hoe groter de afstand tussen de camera en de motor, hoe sterker de trillingen. Ik vraag me af of een echte GoPro meer trillingsvrije beelden kan toveren? In onderstaande film heb ik enkele fragmenten gemonteerd met de camcorder op twee posities: op de RAM mount op het stuur en onderaan thv de cilinder. Let op het verschil in trillingen. Ik heb ook een deel in de ondergrondse garage gefilmd, lekker donker, toch is de hoeveelheid ruis doenbaar.

 

 

Oh ja, de beelden zijn puur sang, niet opgesmukt dus. Oordeel zelf maar. Next time better #medunkt.

Kristof

2 Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.