KTM Superduke GT Martin Forster Technology technologie

Technologie in onze motorfiets

Steeds meer technologie in onze motoren!

 

We beseffen het vaak niet, maar motorfietsen anno 2016 zijn rijdende supercomputers. De technologie helpt ons om volop én veilig te genieten van al dat Pk geweld. Accelereren met de rechterpols helemaal gedraaid zonder overkop te gaan, een krachtige noodstop op een glad wegdek, we hebben er ongetwijfeld baat bij.

 

Op de foto zie je Martin Forster, Hoofd van Ontwikkeling bij KTM. In zijn linkerhand houdt hij de bekabeling vast van de KTM Duke 1990 met de LC4 motor. In zijn rechterhand zie je de kabels van de Super Adventure 1290 met zijn LC8 motor die ook in de nieuwe Superduke GT zit. Wat een verschil! Sommige motorvrienden onder ons betwijfelen het nut van al dat kabelgeweld, toch kunnen we niet ontkennen dat die sensors en talrijke systemen nodig zijn om ongevallen te voorkomen. De ingenieurs en ontwikkelaars slagen er toch lekker in om deze grote hoeveelheid kabels netjes op te bergen. Mag het ietsje meer zijn?

 

Ben jij voor of tegen al dit kabelgeweld? Terug naar vroeger, of lang leve de technologie? 

 

That’s it! 

 

Heb je een opmerking, suggestie of vraag, MAIL ME of contacteer me via het CONTACTFORMULIER. Wil je reageren via Facebook, dat kan je met alle plezier HIER DOEN

 

KTM Superduke GT kabels

No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.