motorslot

7 tips voor de aankoop van een motorslot

Advertorial:

Als je een slot zoekt voor motortrips heb je de keuze uit veel soorten en maten. Om erachter te komen welk slot voor jou de beste keuze is, zal je een afweging moeten maken tussen je persoonlijke voorkeuren, de veiligheid van het slot en het type slot. Hieronder staan verschillende tips voor onderdelen waar je rekening mee moet houden. Uiteindelijk is elk slot wel open te breken, het doel is om een slot te kopen welke de dieven zolang ophoudt dat ze het niet de moeite vinden om de motor te stelen.

 

 

Soort slot

 

Allereerst heb je de keuze uit verschillende soorten sloten, zoals kettingsloten, schijfremsloten en beugelsloten. Elk slot heeft verschillende voor- en nadelen. Om een goede keuze te maken, kan je je hieronder informeren.

 

motorslot

 

Lengte van het slot

 

De lengte van een slot is heel belangrijk omdat een lang slot je de mogelijkheid geeft om de motor aan vaste objecten vast te maken. Dit verkleint de kans op diefstal van de motor aanzienlijk. Met een lang slot kun je de motor makkelijk aan bijv. een lantaarnpaal vastmaken. Let wel op dat je de motor aan een object vastmaakt welke dieven niet makkelijk los kunnen halen.

 

Let op het gewicht

 

Een zwaarder slot is een betere beveiliging van je motor omdat deze sloten vaak ook dikker zijn. Maar als je vaak ritjes met de motor maakt, moet je deze ook vaak op slot zetten en moet je dit zware slot toch telkens optillen. Daarom is het gewicht van het slot een afweging tussen wat je fijn vindt en de hoeveelheid veiligheid die het geeft. Daar komt nog bij dat je het slot altijd op je motor mee moet nemen en hier dus wel de ruimte voor moet hebben.

 

Kettingslot (en de voordelen)

 

Het gemakkelijke aan een kettingslot is dat je deze aan vaste objecten in de omgeving kunt vastmaken. Je hoeft de motor niet heel strak tegen een object aan te zetten omdat dit kans op beschadiging geeft. Zorg wel dat het wiel dicht bij het object staat. Het is veiliger om een dik kettingslot te gebruiken in plaats van een dun kettingslot zodat dieven het slot niet met een betonschaar door kunnen knippen.

 

PS: ben je naast een kettingslot ook toe aan een nieuwe motorhelm? Kijk eens bij deze Shark RAW helmen. Sportieve helmen voor een betaalbare prijs.

 

Meerdere motoren en een enkel slot

 

Ga je met meerdere motoren toeren dan is het soms makkelijker om alle motoren met één slot aan elkaar vast te maken. Dit heeft als voordeel dat je niet allemaal afzonderlijk een slot hoeft mee te nemen en het is ook nog eens handig als er geen object in de buurt is om de motor aan vast te maken. Meestal is het wel zo dat een langere kabel dunner is en dus minder beveiliging geeft.

 

Keurmerk

 

Het is belangrijk om een motorslot met een keurmerk te kopen omdat deze uitvoerig zijn getest op diefstalpreventie. Daar komt nog bij dat de meeste verzekeringen als eis hebt dat je een slot met een bepaald keurmerk gebruikt.

 

Verzekering

 

Dan komen we ook meteen bij de volgende tip: overleg met je verzekering welke slot zij aanraden. Sommige verzekeringen geven alleen een specifiek keurmerk welke het slot moet hebben, en andere verzekeringen geven voorbeelden welke sloten je kunt kopen. Ben je er niet zeker van of een slot voldoet dan kun je natuurlijk met de helpdesk van je verzekering bellen.

 

 

Heb je een opmerking, suggestie of vraag, MAIL ME of contacteer me via het CONTACTFORMULIER. Wil je reageren via Facebook, dat kan je met alle plezier HIER DOEN. Volg me ook op INSTAGRAM.
 

1 Comment

  • Vincent Rondwijk

    28.08.2018 at 14:24 Reply

    Let inderdaad goed op de lengte van het slot. Zelf heb ik weleens de fout gemaakt dat mijn slot te kort was en deze nergens aan kon bevestigen. Zoek dus een goed slot en let daarbij op lengte en gewicht. Dat is mijn beste tip!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.