navigatie app gpx scenic Motomapper

Scenic: mijn favoriete app om onderweg routes vast te leggen

Ik ontdekte Motomappers tijdens het schrijven van deze tekst over de 9 navigatie-apps voor motorrijders. Ondertussen heeft Motomappers een gloednieuwe-app op de markt: Scenic. Scenic is een navigatie app voor motorrijders die heel wat in petto heeft. Zo kan je routes uit de database van Motomappers downloaden als je zin hebt in een heerlijk tochtje toeren. Of als je simpelweg naar een bepaalde bestemming wilt rijden, breng je het adres (of zelfs trefwoord!) in de zoekbalk en een vriendelijke stem begeleidt je tijdens je trip. En da’s handig als je je smartphone in je binnenzak steeds en via bluetooth verbindt met je helm. Werkt prima!

 

Zelf gebruik ik de app om routes te registreren en nadien te exporteren als GPX, en daarin is Scenic de absolute kampioen! Tijdens mijn tochten in het buitenland registreer ik vaak de locatie van mooie wegen zodat ik de routes nadien -vergezeld van foto’s- op mijn website kan plaatsen. Zo heb ik tijdens mijn recente tocht in Zwitserland, Frankrijk en Duitsland tientallen routes vastgelegd die ik later op mijn website zal delen. De Grimselpas is daar een voorbeeld van. 

 

De werking van Scenic voor het vastleggen van routes is een fluitje van een cent: met 1 druk op de knop ben je vertrokken en de app doet de rest. Als je tijdens je tocht een welverdiende pauze houdt, kan je simpelweg op ‘pauze’ drukken. Zelfs al vergeet je nadien het registratieproces te starten, doet de app dat in jouw plaats! Je zal dus niets missen. Even onderweg een foto met de app en de app legt de geolocatie van de foto vast. Als je de route nadien wenst te exporteren, kan je via de app (!) de route op een kinderlijk eenvoudige manier aanpassen. Het is opvallend dat de app de vastgelegde coördinaten (die soms net naast de weg liggen omdat een locatiebepaling kan afwijken van de realiteit en bovendien niet tot op de centimeter correct is) terug op de weg plaatst. Het resultaat is een correcte registratie!

 

Toch paste ik in Zwitserland de geregistreerde route soms aan omdat we bv naar een parking reden of we de verkeerde weg waren ingeslagen. Deze aanpassing was een fluitje van een cent om nadien de route te exporteren. Als je veel aanpassingen wilt doorvoeren, kan je opteren om de route -na de export- op je computer aan te passen. Een extra troef is dat je kaarten kunt downloaden voor offline gebruik, en daar maakte ik handig gebruik van in het buitenland zodat ik daar zonder dataverbinding verder kon. Topper!

 

 

navigatie app gpx scenic Motomapper

Met 1 druk op de knop en je bent vertrokken met je registratie.

navigatie app gpx scenic Motomapper

Tijdens de registratie kan je tal van parameters aanpassen.

navigatie app gpx scenic Motomapper

Erg handig is de ‘Auto Resume’ zodat de app automatisch terug start met opnemen als je vertrekt na een pauze.

navigatie app gpx scenic Motomapper

Een mooi overzicht van alle trips die je hebt opgenomen.

navigatie app gpx scenic Motomapper

Per trip kan je de details opvragen.

navigatie app gpx scenic Motomapper

4 mogelijkheden per trip: Bewerken (algemene info), een Route maken (tussenpunten bewerken), Exporteren, Delen.

navigatie app gpx scenic Motomapper

Een route maken van de trip: de app plaatst de punten op een weg!

navigatie app gpx scenic Motomapper

Je kan zelf de punten aanpassen indien je dit wenst of nodig acht.

navigatie app gpx scenic Motomapper

Via gekochte credits kan je de kaarten downloaden voor offline gebruik.

 

Voor mij is Scenic de perfecte app om mijn routes vast te leggen en inzicht te krijgen in mijn trips zodat ik nadien nog lekker kan nagenieten of ze kan delen met mijn lezers. De app onderscheidt zich door zijn gebruiksgemak, kwaliteit en mogelijkheden. Ook vermeldenswaardig is dat de app ontwikkeld is door slechts één persoon, Guido van Eijsden, van Motomappers. De app is (enkel) beschikbaar voor iOS en kan je hier downloaden. 

 

 

That’s it! 

Heb je een opmerking, suggestie of vraag, MAIL ME of contacteer me via het CONTACTFORMULIER. Wil je reageren via Facebook, dat kan je met alle plezier HIER DOEN. Begeesterd door foto’s? Volg me op Instagram!

 

 

1 Comment

  • Jo Wyns

    25.06.2017 at 18:27 Reply

    Spijtig dat het enkel voor iPhone is, en geen Android.

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nieuwsbrief
bikerblog nieuwsbrief
Volg Bikerblog.be

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) This endpoint requires the 'manage_pages' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.