motortocht Vogezen

Motortocht Vogezen

Een aanrader van jewelste! Deze ronde vertrekt in het motorhotel La Mouche (lees er hier meer over) en maakt een lus van 190 kilometer waarna je ‘s avonds met een brede glimlach je tweewieler op zijn welverdiende plek parkeert. 

 

  • Afstand: 190 kilometer
  • Gereden: augustus 2016
  • Motor: BMW R1200RT

 

 

 

 

Onderweg geniet je van heel wat mooie natuur in prachtige frisgroene bossen en zachtglooiende baantjes die er ook nog eens goed bijliggen. Je wordt getrakteerd op een mengeling van heerlijke geuren die Moedertje Natuur voortbrengt. Ook staan er enkele speelse cols op het menu zoals de col du Bramont en de col de Brabant en rij je een stukje van legendarische Route des Crêtes waarover ik hier schreef. Hou rekening dat het temperatuurverschil in de bossen of op de top van de berg zo’n zes graden verschil kan dragen. Plan deze cols bij voorkeur niet op zondag omdat het dan krioelt van de dagtoeristen die met een slakkengangetje met hun vierwieler naar boven tuffen en lange slierten geïrriteerde volgers veroorzaken.

 

 

Elzas Vogezen Cols Motorroute Route des Crêtes route des vins d'Alsace

Zie je de bol bovenaan staan?

De GPX van de route haalde ik van de website van La Mouche en heeft een lengte van 190 kilometer. Let op: deze bevat ‘niet’ de Grand Ballon d’Alsace of de Grand Ballon. Deze toppers moet je onderweg beslist meepakken zodat je je tocht nog wat kunt aanlengen met een pak indrukwekkende kilometers!

 

 

 

 

 

 

 

 

That’s it! 

Heb je een opmerking, suggestie of vraag, MAIL ME of contacteer me via het CONTACTFORMULIER. Wil je reageren via Facebook, dat kan je met alle plezier HIER DOEN. Begeesterd door foto’s? Volg me op Instagram!

 

No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nieuwsbrief
bikerblog nieuwsbrief
Volg Bikerblog.be

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) This endpoint requires the 'manage_pages' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.