MyRoute-app gps gpx motorroute

MyRoute-app: de beste routeplanner voor motorrijders

Als motorrijder ben ik al jaren gebruiker van Garmin Basecamp om de mooiste motorroutes en vakantietripjes te plannen. De software leidde me door diverse Europese landen en leverde heel wat mooi beeldmateriaal en deugddoende kilometers op. Toch mis ik bij Basecamp enkele functionaliteiten met in bijzonder een vlotte zoekfunctie. Ik ontdekte MyRoute-app, een online alles-in-een-tool waarmee je snel routes kunt plannen, aanpassen en vergelijken en hun zoekfunctie is even vlot zoals we deze gewoon zijn van Google, vet! Het is de krachtigste routebewerker die ik op het web ben tegengekomen en geniet mijn voorkeur boven Basecamp.

 

MyRoute-app GPX Motorroute

 

MyRoute-app

 

Bij MyRoute-app draait het allemaal om het creëeren van bijzondere motorroutes om ze dan probleemloos te exporteren naar eender welk navigatiesysteem zoals een Garmin, TomTom of je smartphone. Ik was bijzonder gecharmeerd door het enorme gebruiksgemak van hun planningstool en de talrijke en originele functies. Het plannen van een route vind ik veel intuïtiever en ik kan probleemloos switchen tussen Google, TomTom of de Here (Garmin) routecalculatie en maps (!). Zo heeft iedere map z’n eigen functionaliteiten en kan ik als Garmin-gebruiker gebruik maken van de toolkit van TomTom (met specifieke functies zoals Hoogteverschil en Kronkelroute) en kan ik zelfs het verschil bekijken hoe Garmin mijn route plant in vergelijking met Google Maps of TomTom. De zoekfunctie van MyRoute-app is buitengewoon krachtig en je kan niet enkel snel op zoek gaan naar specifieke adressen maar ook POI’s zoals hotels, pubs, geldautomaten, bergpassen, garages… you name it.  

 

Myroute-app gpx motorroute gps

 

Een sociaal gebeuren

 

MyRoute-app gps gpx motorroute MyRoute-app is ook een sociaal gebeuren omdat je jouw routes kunt delen met andere motorrijders. Hierdoor kan je putten uit een uitgebreide database met fraaie routes die dagelijks aandikt. Eens je een leuke route hebt gevonden, kan je deze overnemen of zelfs bewerken en helemaal op maat klaarzetten om deze te exporteren naar je gps. Deze export verloopt via de connector, software waarmee je je routes rechtstreeks vanuit de website naar jouw navigatiesysteem kun sturen via USB. 

Op moment van schrijven heeft hun Facebookpagina maar liefst 20.794 leden en de pagina wordt dagelijks onderhouden met oa. weetjes, nieuws en links naar interessante routes van andere motorrijders. Ook reageert MyRoute-app snel snel op berichten en geeft persoonlijke feedback. Helemaal nieuw is de functie ‘reisverhalen’ waar motorrijders hun verhaal met foto’s, tekst en track kunnen achterlaten. MyRoute-app beschikt over een uitgebreide ondersteuning in het Nederlands met ondersteuningsticket-service en een forum. 

 

MyRoute-app op je smartphone

 

MyRoute-app mobile iOS Android routeplanning motorroute gps gpx

Sinds kort kan je alle functionaliteiten van je computer eenvoudig via je smartphone uitvoeren door te surfen naar hun website en in te loggen met je profiel: reageren op activiteiten van anderen, routes vinden in de trackbibliotheek, routes bewerken, routes van anderen overnemen en toevoegen aan je eigen collectie. Daarnaast beschikt MyRoute-app over een aparte app voor je smartphone en is beschikbaar voor iOS als Android. De app (die voor alle duidelijkheid geen navigatie-app is) biedt vier modules:

 

1/ Tracking: hier kan je een route van je online bibliotheek laden en tracken (registreren waar je effectief rijdt) of een route doorsturen naar de externe navigatie-app Navigon of Sygic die je dus ook op je device moet hebben. Alhoewel dit vlot verloopt, bieden beide apps een beperkt aantal waypoints (max. 48). Een alternatieve navigatie-app met veel meer functionaliteiten is Scenic waarover ik hier reeds schreef. Een rechtstreekse koppeling tussen Scenic en MyRoute-app zou een mooi huwelijk zijn. 

 

2/ Activiteiten: hier kan je gereden routes van andere motorrijders gebruiken. 

 

3/ Mijn favorieten: hier kan je naar je favorieten navigeren (zoals ‘thuis’, ‘werk’, …) of favorieten toevoegen. 

 

4/ Hotels zoeken: deze module stuurt je naar de commerciële site ‘Booking.com’.

 

MyRoute-app gps gpx routeplanner motorroute

 

Quanta Costa?

 

MyRoute-app is gratis te gebruiken en je beschikt dan standaard over heel wat toeters en bellen. Als je een ‘Gold‘-lidmaatschap hebt, krijg je nog meer functionaliteiten voorgeschoteld zoals Google Maps, TomTom and HERE gebruiken voor het creëren van routes en via usb je routes overzetten op je GPS. Een lidmaatschap kost voor één jaar 49 euro, als je een doorlopende machtiging hebt 24,5 euro of een eenmalige 99 euro als je een lifetime lidmaatschap neemt.

Voor wie graag en veel motorroutes plant, is dit een waardevolle investering. Zelf heb ik een Golden lidmaatschap en gebruik ik MyRoute-app voor het creëren van GPX-bestanden steeds vaker en BaseCamp steeds minder. Met het geld van het lidmaatschap help je het online platform en hun app verder ontwikkelen wat ons allemaal ten goede komt. #yourideyoulive 

 

Heb je een opmerking, suggestie of vraag, MAIL ME of contacteer me via het CONTACTFORMULIER. Wil je reageren via Facebook, dat kan je met alle plezier HIER DOEN. Volg me ook op INSTAGRAM.

 

2 Comments

 • G.G.J. Wilhelm

  18.07.2019 at 12:22 Reply

  Heb het wel zo,n beetje gehad met dat tyre gedoe. Om het te gebruiken moet ik nu een google account aanmaken en mijn bankgegevens invullen. Verder moet je akkoord gaan met de voorwaarden waardoor het in de toekomst goed mogelijk is dat bij wijziging van de voorwaarden google ineens inzicht heeft in je betalingen en saldo,s. Daar bedank ik toch hartelijk voor.
  Misschien moet een jurist eens bekijken of ik aanspraak kan maken op levering en gebruik van het product zoals ik dat heb gekocht. Zonder al deze onzedelijke verplichtingen

 • Michael Valee

  05.10.2019 at 13:35 Reply

  Blijkbaar kost het nu 300€ voor een app die veel slechter is als Viewranger, kan enkel waarschuwen voor zulke slechte apps.

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nieuwsbrief
bikerblog nieuwsbrief
Volg Bikerblog.be

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) This endpoint requires the 'manage_pages' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.