Bikerblog-motorkleding-leder-of-textiel

Motorkleding kopen: Leer of textiel?

Advertorial:

Bij het aanschaffen van motorkleding is een veel voorkomende vraag: moet ik kiezen voor motorkleding van leer of textiel? Allereerst willen we duidelijk maken dat er geen simpel antwoord is op deze vraag. Dit komt omdat het fijnste materiaal voor motorkleding afhankelijk is van vele factoren. Er zit namelijk nogal een verschil in de beste motorkleding voor het hard rijden op een circuit en het rustige ritje op je motor naar kantoor. Daarom bespreken wij hieronder de voordelen van zowel leer als textiel en komen we uiteindelijk met een conclusie.

 

Bikerblog-motorkleding-leder-of-textiel

 

Optimale bescherming: leer

 

Als het om protectie gaat dan is een leren motorpak absoluut de beste keuze. Een nauwsluitend leren pak zit als een tweede buffelhuid om je lichaam en zorgt daardoor voor optimale bescherming. Tijdens een glijpartij is de kans op scheuren relatief klein. Dit komt omdat het nauwsluitend is en daarom bijna niet beweegt tijdens het glijden. Leer biedt dus de beste bescherming.

 

Comfortabele motorkleding: textiel

 

Het grote voordeel van textiel ten opzichte van leer is dat het een stuk soepeler is. De soepelheid in combinatie met de ruimere pasvorm, zorgt ervoor dat je meer ademruimte hebt. Een leren motorpak wordt na een uurtje van binnen een sauna. Terwijl textiel ademend is, daarnaast is textielen motorkleding ook voorzien van ventilatieritsen. Als je op zoek bent naar comfortabele motorkleding dan kan je het beste kiezen voor textiel.

 

Voordelige prijs: textiel

 

Over het algemeen is textiel motorkleding een stuk voordeliger dan leer. Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Zo is de technisch hoogstaande motorkleding van Rukka ongeveer even duur als de scherpe geprijsde Macna motorpakken. Bij het kopen van motorkleding is het wel belangrijk om niet te veel naar de prijs te kijken. Hoe goedkoper de kleding, hoe minder de kwaliteit. Stel dus van te voren wel eisen als het gaat om duurzaamheid, bescherming en waterdichtheid. Om vervolgens op zoek te gaan naar motorkleding met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

 

Onderhouden: textiel

 

Een leren pak vereist aardig wat verzorging. Het leder moet regelmatig schoongemaakt worden en gepoetst worden met onderhoudsproducten. Terwijl je textiel gewoon in de wasmachine kan gooien. Wel is het belangrijk om even te verdiepen in de wasvoorschriften.

 

Onze conclusie

 

Het is belangrijk om je te bedenken hoe je je motor gaat gebruiken en wat voor motor je hebt. Met een supersport motor in de zomer tochtjes maken vraagt echt om een leren motorpak. Maar als je af en toe een weekendje gaat touren, is een tourpak met warmte- en regenvoering. Beide voeringen kan je eruit halen. Wanneer je een ruimer budget hebt, kan je natuurlijk ook beide soorten motorkleding aanschaffen zodat je per ritje kan bepalen welke kleding er het beste past. Wilt u motorkleding kopen van de hoogste kwaliteit? Het uitgebreide assortiment van motorkleding op Motorkledingstore.nl bestaat uit vele topmerken. Zo vind je in hun assortiment merken als Alpinestars, Berik, Shark, Macna, Richa en REV’it.

 

 

 

 

Heb je een opmerking, suggestie of vraag, MAIL ME of contacteer me via het CONTACTFORMULIER. Wil je reageren via Facebook, dat kan je met alle plezier HIER DOEN. Volg me ook op INSTAGRAM.
 

1 Comment

  • marcperlmichel

    31.08.2018 at 06:42 Reply

    Kristof, thanks so much for the post.Really thank you! Keep writing.

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.