Motorcycle-diaries Facebook

Motorcycle-Diaries: om goesting van te krijgen!

Wat een site, wat een foto’s, wat een orgasme voor het oog: de website van Motorcycle-Diaries. Deze website is gemaakt door en voor motorrijders die op zoek zijn naar gave wegen, betoverende landschappen, Points of Interest die de moeite zijn om even voor halt te houden en gracieuze regio’s waarvan je misschien het bestaan niet eens wist. En hier houdt het niet bij op want als je al dat lekkers ook op je motor wilt consumeren, dan kan je de GPX downloaden zodat je exact weet waar naartoe. En bij Motorcycle-Diaries hebben ze het allemaal clever en origineel aangepakt want in tegenstelling tot andere websites biedt hun platform niet de zoveelste kant-en-klare routes, maar ‘Roads’ (of ‘wegen’) waarmee je zelf routes kunt samenstellen, downloaden én delen. En top of the bill hebben ze de meeste wegen op hun site zelf gereden én in beeld gebracht. Great!

 

 

Motorcycle-diaries Facebook

 

Het idee achter Motorcycle-Diaries begon in 2008 en werd gevoed door hun professionele ervaring met foto- en videoproductie in de automotive sector waardoor ze de mooiste Europese plaatsen hadden bezocht en zo een indrukwekkend lijstje hadden opgebouwd. Bovendien merkten ze dat er geen websites waren waar je als motorrijder zelf routes op maat kon samenstellen en waar je gelijkertijd op niveau van een Road (weg) beknopte info en fraaie foto’s kon vinden. Dit was de perfecte voedingsbodem om met het Motorcycle-Diaries project van start te gaan zodat ze in de lente van 2016 aan het grote publiek hun oogstrelende website konden loslaten. Het brein achter Motorcycle-Diaries is Peter-Jan Willems, architect, reiziger, journalist, fotograaf, mediaman, producer en nog zo veel meer, een handige Harry dus met de nodige portie brains en skills. Samen met een 5-koppig internationaal team en een pak helpende handen verwennen ze ons als motorrijder met hun origineel concept. En het straffe is dat Motorcycle-Diaries ons geen duit kost en op hun website gaan ze er prat op om het zo te houden.

 

 

 

De eerste post op hun pagina verscheen op 12 oktober 2015 en kreeg 6 likes. Dit aantal steeg indrukwekkend snel en ondertussen telt hun pagina op moment van schrijven maar liefst 30.394 fans! Op hun pagina plaatsen ze foto’s om duimen en vingers van af te likken en de fans zijn wild enthousiast. Het is duidelijk dat Motorcycle-Diaries weet waar motorrijders naar op zoek zijn: de vetste, de coolste, de knapste en meest opwindende wegen en MD trakteert hen met al dat moois, for free! You want it? You can get it here! 10 juni 2016: hell brake loose met de lancering van hun eerste promofilm die (en hou je vast) 111.803 keer werd bekeken! Wow, wat een film. Kijk en geniet van al dit prikkelends. En recent, nl 17 november, lieten ze hun tweede release los op het het motorpubliek die deze film smulde als zoete broodjes. Wie nog geen fan is van hun Facebookpagina raad ik aan hier meteen werk van te maken. Hun website is eenvoudig, gebruiksvriendelijk en hun attractieve foto’s nemen een centrale plaats in. Je kan kiezen uit drie rubrieken: Roads, Trips en Blog.  

 

 

Wie op zoek is naar een specifieke weg of adres kan dit in het zoekveld ingeven en de website toont je deze locatie razendsnel op een mooi ogende map. De kaart toont ook de ‘Roads’ die door motorrijders in beeld zijn gebracht en waarvan je de GPX kunt downloaden. Niet alleen kan MD Roads met gpx aan de landkaart toevoegen, maar ook kan iedere motorrijder zijn steentje bijdragen aan deze sterk groeiende community. Jij neemt toch ook deel? Van iedere Road op de kaart kan je -door op een specifieke weg te klikken- meer informatie opvragen, zoals foto’s en een korte omschrijving. Wie gebeten is door een bepaalde weg en zijn rubbers hiermee wilt confronteren, kan deze Route bij zijn favorieten voegen of met meerdere Routes de perfecte Trip in elkaar knutselen.  

 

motorcycle-diaries roads

 

Motorcycle-Diaries is er in geslaagd een uniek en origineel concept uit de grond te stampen dat een antwoord biedt op datgene waar motorrijders al langer naar op zoek zijn. Hun website is nog jong maar straalt een volwassen attitude uit en trakteert motorrijders met visuele pareltjes waardoor je je hopen goesting van krijgt. Wie op zoek is naar zinderende kronkelwegen, adembenemende alpenpassen of gewoon even wilt wegdromen van de allermooiste motorwegen moet beslist hun site bezoeken en hun Facebookpagina volgen. Doen!

 motorcycle-diaries

No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.