Motorhotel La Mouche motorroute Vogezen Elzas motorcamping

Overnachten in Vogezen: La Mouche

Motorhotel La Mouche motorroute Vogezen Elzas motorcampingEchte bikers overnachten bij bikers. Geen fancy hotels met gouden kranen en afgeborstelde obers. Wel een plek waar je ‘s avonds andere bikers kunt ontmoeten en tussen pot en pint over je toertochten, avonturen en tweewielers je enthousiasme kwijt kunt. La Mouche is zo’n Motorhotel als er geen ander in de streek. Wie in de Vogezen zijn motorenergie kwijt wilt, moet beslist hier een pauze inlassen. Het hotel ligt in het piepkleine dorpje Le Clerjus en is een omgebouwde boerderij met verschillende gebouwen dat dateert van eind vorige eeuw. Je kan een nette kamer huren in een van de verschillende blokken of je tent kwijt op de grasgroene wei. Centraal op het terrein is een koertje waar je gezellig buiten kunt chillen en naar een streepje muziek luisteren. Het eten is oerdegelijk, à volonté trouwens, en iedere zaterdag is het barbecue. Je toerbuffel of racer kan er veilig overnachten in een overdekte stalling. De eigenaars zijn Nederlanders. Ow, voor de internetverslaafden onder jullie: enkel tussen 8.30 u. en 9.30 u. kan je er op de wifi, en geen minuut vroeger of later, net voldoende om met je thuisfront te Facebooken vooraleer je weer een zo’n geweldige Vogezentocht gaat maken! Vanuit hun website kan je enkele prachtige routes (gpx) downloaden. Ik was hier twee jaar geleden ook met mijn zoon toen ik met hem naar de Alpen was gereden met een Harley Electra Glide (lees het verslag hier) en onderweg naar huis bleef overnachten in La Mouche. De meeste motorrijders die ik hier ontmoet, zijn vaste klant en dat is de beste reclame. Als je een kamer huurt is ontbijt inbegrepen, een avondmaal kost je 15 euro en de barbecue (ook à volonté) 20 euro.

Heb je hier ook al eens overnacht? Laat het me weten.

 

That’s it! 

Heb je een opmerking, suggestie of vraag, MAIL ME of contacteer me via het CONTACTFORMULIER. Wil je reageren via Facebook, dat kan je met alle plezier HIER DOEN. Begeesterd door foto’s? Volg me op Instagram!

 

 

No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nieuwsbrief
bikerblog nieuwsbrief
Volg Bikerblog.be

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) This endpoint requires the 'manage_pages' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.