Bilstain Supermoto

Kiekjes op het BK Supermoto in Bilstain

Zondag 22 juni was het ideaal rijdersweer. Ik had afgesproken met Danny om naar het verre Bilstain in Verviers te gassen. Danny is een levende landkaart die zowat overal zijn weg kent en je vlotjes door heuvelende wegjes loodst, ideaal dus om met het verstand op nul het land te dwarsen. Met een blauwe hemel boven onze helm en onze iconen tussen de benen vertrokken we vanuit Aarschot, na een startshot caffeine genuttigd te hebben in taverne De Knoet. Zowel Danny als ik berijden een GS zodat onze ploffende motoren in koor voor een flinke portie tromgeroffel zorgden.

 

Bilstain Supermoto

 

Bilstain is een uniek stukje op de Limburgse landkaart en is gekend bij iedere enduro-rijder. Het is een mooi en afwisselend terrein met rotsen, putten, beekjes, heuvels waar je met je trial, enduro of jeep de confrontatie met de natuur kunt aangaan. Het terrein ligt netjes verdoken in een dal zodat je in de verste verte niets merkt van het motorengebrul als je van het terrein bent.

 

Bilstain Supermoto

 

Tijdens de pauze werden we getrakteerd op enkele stuntrijders die meters boven de grond zweefden en hun stalen ros controleerden alsof ze een boterham met choco aten. De DJ joeg heel wat lage tonen door zijn boxen en spoorde het publiek aan met de armen in de lucht die stuntgasten op te hitsen. Met een spreekwoordelijke open mond aanschouwden we dit spektakel en zagen dat het goed was.

 

Bilstain Supermoto

 

Gewapend met een kersverse Gopro Hero3+ Black maakte ik enkele fragmenten van de sjezende Masters die met hun supermoto het rubber van hun velgen reden. De crossers speelden het spel der groten en vlogen door de bochten alsof ze werden achterna gezeten door een onzichtbare vogelverschrikker: vol gas en risico met een korrel zout. Ondertussen verwende de organisatie ons met een heerlijke dampende barbecue om onze honger te bedaren. Ze weten ginder wel hoe ze het publiek moeten aanpakken.

 

Bilstain Supermoto

 

Iets over de middag lieten we het dal der motoren achter ons en nestelde ik me braafjes achter Danny om met souplesse het gretige bochtenwerk aan te pakken. Met het grootste gemak verslonden we de La Redoute alsof onze koersfiets was uitgerust met een verborgen motor in de zadelbuis. Het kasteel van Huy en tal van andere glooiende wegen deden ons bijna vergeten dat onze Belgische atleten om 18u. moesten spelen tegen het koude Rusland. Met een grenzeloos gemak kliefden we op onze boxers doorheen het warme landschap om tijdig terug in Aarschot de zijstaander met onze linkervoet uit te klappen. Nog net op tijd om een portie cafeïne achterover te kappen in een drukke maar gezellige taverne, naar huis te cruisen en vervolgens met een brede glimlach van rij-voldoening onze Duivels de overwinning te zien behalen.

 

Tags:
,

1 Comment

  • danny van vlasselaer

    24.06.2014 at 20:08 Reply

    Dag Kristof, zeer mooie foto’s en flimpjes het was zeer leuk de twee vorige zondagen,als het nog eens pas geeft gaan we de ardennen nog eens trotseren en een beetje bochten werk doen.
    Groeten Danny.

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.