BMW Motorrad infografiek

De historiek van de Belgische motorwetgeving in kaart gebracht door BMW Motorrad

De wegcode voor motorrijders is de voorbije jaren grondig veranderd en BMW Motorrad heeft dit netjes neergepend.

 

Om motorliefhebbers een veilige seizoenstart te geven, heeft BMW Motorrad de veranderingen in chronologische volgorde in kaart gebracht in een handige infografiek. Zo kan je op een eenvoudige manier opzoeken wat er veranderd is sinds je jouw motorrijbewijs behaald hebt. Om de seizoenstart ook in de praktijk goed te laten verlopen, organiseren de BMW Motorrad concessiehouders dit weekend extra activiteiten. Jawel, vandaag start de WEEK VAN DE MOTOR

 

BMW Motorrad infografiek

 

 

Naar aanleiding van de start van het motorseizoen en de door Febiac georganiseerde ‘Week van de Motor ’, brengt BMW Motorrad met deze infografiek een praktisch overzicht van de huidige wegcode. Ook enkele leuke historische weetjes zijn terug te vinden in de tijdslijn:

 

  • Sinds 1976 geldt de helmplicht voor motorrijders én passagiers. Een helm dragen is echter ook verplicht bij het voortduwen van de motor (HE??).
  • Sinds 1984 moet het dimlicht ook overdag aan.
  • Vandaag mogen mensen met rijbewijs B behaald voor 1 mei 2011 nog altijd een voertuig categorie A1 besturen zonder extra lessen te moeten nemen.

 

Start van het motorseizoen

 

Het motorseizoen start dit weekend zowel voor mensen met als zonder motorrijbewijs. Via de Week van de Motor krijg je 50 euro korting om je rijbewijs te behalen en maak je o.a. kans op drie maanden gratis rijden met een BMW C Evolution of een BMW F 800 R. Deze C Evolution heb ik al eens aan de tand kunnen voelen zoals je hier kunt nalezen. Met de F 800 R hoop ik ooit nog eens te kunnen rondbollen, dat lijkt me ook een leuke motor. 

 

Als motorrijder val je vaak terug op de wegcode die je geleerd hebt bij het behalen van je rijbewijs. BMW Motorrad wil bij de seizoenstart motorrijders op een leuke manier inzicht bieden in de veranderingen in de wegcode, zodat zij volop van de vele voordelen van de motorfiets kunnen profiteren. Een veilige seizoenstart omvat naast een grondige check-up van de motor ook een opfrissing van de verkeersregels. Met deze infografiek en de seizoenstartacties van onze concessiehouders kunnen zowel beginnende als ervaren motorrijders optimaal aan het nieuwe seizoen starten.

 

Let’s ride!

 

 

 

Tags:

No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.