S1000R Moezel Treis-Karden Motortocht Motorhotel

Met de BMW S1000R naar de Moezel

De Moezel heeft iets bijzonders. Op slechts een kleine drie uurtjes bollen (als je de snelweg neemt tenminste) beland je in een andere wereld, een omgeving met feeërieke landschappen en een speeltuin voor motorrijders. Het doet me een beetje denken aan Tomorrowland waar je even uit de realiteit kunt stappen en non-stop kunt proeven van al dat moois en lekkers dat de natuur voor je rubbers gooit. 

 

S1000R Moezel Treis-Karden Motortocht Motorhotel Met zes bikerboys vertrokken we naar het Bike-Inn hotel in Treis-Karden, een rasecht motorhotel in het hartje van de Moezel. Gewapend met de ge-wel-di-ge BMW S1000R confronteerde ik de frisse weergoden die gelukkig ook op onregelmatige basis de zon lieten zien. Zo lang we maar droog blijven, teenslipperweer hoeft zelfs niet.

 

Zes gasten, zes verschillende bikes: van eencilinders tot viercilinders, van 50 pk tot 160 pk, van grote schermen tot tangakleine schermpjes, zowat alles was vertegenwoordigd. Ik reed met de BMW S1000R, een verbazingwekkende motorfiets die je als een Zwitsers zakmes kunt inzetten. Hij heeft genoeg power en eigenschappen om menigeen sportmotor te kakken te zetten. Met deze motor tufte ik vorig jaar al naar de Alpen, lees het verslag hier. Het blok is fenomenaal. Megaveel power onderin en je kan er aan blijven sleuren tot die helemaal in het rood zit, en dan nog geeft de S1000r geen krimp. De gasrespons is zooooo smooth, alsof de motorfiets je humeur aanvoelt en zich volledig ten dienst van jou opstelt. Hij stuurt lichtvoetig en scherpe bochten verteert die als zoete broodjes. Vanaf je aan het gashendel draait, schiet die uit z’n startblokken met een VETTE sound. Op de versie die ik ter beschikking had, stond een lekkere HP-titanium Akrapovic sportdemper die er nog een schepje bovenop deed want de standaarduitlaat is zo al verslavend. 

 

BMW S1000R Opties Prijs Akrapovic Carbon SportHet kleine windschermpje veroorzaakt wel heel wat turbulentie rond je bol en na drie dagen bollen (soms aan 3-cijferige snelheden) had ik wel wat last van m’n nek. Moest ik ‘m kopen, zou ik er een groter schermpje op plaatsen. De S1000R kan je in drie kleuren kopen, maar deze Black Beauty staat op nummer 1, wow, wat een verschijning!

Wil je hem zoals ‘m hier staat afgebeeld (BE, BTW in, plaatsingskosten kunnen in rekening worden gebracht, eventuele korting niet inbegrepen), moet je al aardig wat flappen op tafel leggen. Maar het kan ook heel wat goedkoper door die HP-opties en Akra achterwegen te laten (de stock-uitlaat klinkt op zich al bijzonder vet!) en dan heb je’m al voor net geen 16.000 euro. En hiervoor krijg je een premium naked in de plaats, eentje die je in vervoering brengt. Deze mag gerust een vaste stek in mijn garage krijgen!

 

Moezel route gpx bike-inn motorhotelOp zaterdag scheurden we 264 km langs fluogele koolzaadvelden en bulkten we van kameraadschap en uitbundigheid. Onze bikerbende was van ver hoorbaar, ons scheurijzer trakteerde ons met een glimlach op de Moezelse slingerwegen en met momenten wisselden we toeristisch rijgedrag af met zuivere acceleraties. De route kan je hier downloaden in GPX of ook via de website van het Bike-inn. De route kenmerkt zich door fantastische landschappen met afwisselend kleine baantjes en lange glooiende wegen.

Ook de route naar huis op zondag was echt een topper. Deze route had ik vorig jaar gedownload (sorry, ik weet de bron niet meer) en aangepast van het hotel naar huis. Wie op zoek is naar een knaller van een route naar of van de Moezel kan deze toch hier downloaden. Doen!

 

Gewapend met een GoPro filmde ik enkele oogstrelende baantjes die je ongetwijfeld doen watertanden. Enjoy!

 

That’s it! 

Heb je een opmerking, suggestie of vraag, MAIL ME of contacteer me via het CONTACTFORMULIER. Wil je reageren via Facebook, dat kan je met alle plezier HIER DOEN. Begeesterd door foto’s? Volg me op Instagram!

 

 

 

1 Comment

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nieuwsbrief
bikerblog nieuwsbrief
Volg Bikerblog.be

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) This endpoint requires the 'manage_pages' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.