BMW S1000XR KTM Super Duke GT Zwitserland

De 15 beste apps voor je motortochten

Ga je een motortrip plannen? Zit je te popelen om heel wat rubber aan het beton te smeren en verre oorden op te zoeken? Dan is de kans groot dat je gebruik zult maken van een of andere app om jouw droomvakantie of motortocht te plannen. Hier mijn top 15 die ik regelmatig in de aanslag neem.

 

 

1/ SKYSCANNER: met het vliegtuig weg (en ginder een motor huren)

 

skascanner vakantie vliegtuigskascanner vakantie vlucht motortripEen app die tientallen websites doorworstelt op zoek naar de goedkoopste vlucht voor jou. Heel eenvoudig in gebruik met tal van filters en instellingen die je kan toepassen zodat je snel kunt boeken en vergelijken. 

 

iPhone en AndroidWebsite, gratis

 

 

 

 

2/ BOOKING.COM: op zoek naar een hotel

 

booking.com hotels

booking.com hotels

De app bij uitstek om een verblijfplaats te zoeken. Via de app kan je zoeken in meer dan een miljoen hotels. 

iPhone en AndroidWebsite, gratis

 

 

 

 

 

3/ CAMPINGAPP: op zoek naar een camping? 

 

campingnavigator app camping vakantie

campingnavigator app camping vakantie

Via deze App zoek je in meer dan 7.900 kampeerterreinen jouw geschikte overnachting. Op basis van jouw locatie zoekt de app naar nabijgelegen campings. Ook kan je vooraf zoeken naar een kampeerterrein en informatie opzoeken. Je kan kaarten vooraf downloaden zodat je ze offline kunt raadplegen in het buitenland. 

 

iOs, Android, Website, gratis 

 

 

 

4/ AIRBNB: rechtstreeks boeken bij particulieren 

 

Airbnb overnachting vakantie goedkoop motorvakantieAirbnb overnachting vakantie goedkoop motorvakantieEen alternatief voor de zoektocht naar jouw hotel en een unieke ervaring in jouw bestemming naar keuze! Je zoekt uit meer dan 600.000 locaties naar een slaapplaats waarbij je zelf filters kunt instellen. Je komt terecht bij particulieren die een kamer of zelfs een heel appartement verhuren. Het systeem is wereldwijd in gebruik en de communicatie verloopt via Airbnb zodat alle geldtransacties en overeenkomsten wettelijk geregeld zijn. Ik heb er al vaak gebruik van gemaakt!

 

iOs, Android, Website, gratis

 

 

 

5/ COUCHSURFING: gratis overnachten bij mensen thuis

 

couchsurfing goedkoop overnachten

couchsurfing goedkoop overnachten

Dankzij deze app zoek je naar een slaapplaats bij mensen thuis en kom je op een unieke manier in contact met de lokale bevolking en cultuur. Je slaapt gratis, maar in ruil neem je deel aan een sociale gemeenschap en is het de bedoeling dat je ook wat tijd voor elkaar maakt. ‘s Avonds drink je een lekkere pint met de mensen waar je verblijft of ga je gezellig tafelen. Ik heb een paar keer in Frankrijk deelgenomen aan Couchsurfing, een avontuurlijke aanrader!

 

iOs, Android, Website, gratis

 

 

 

 

6/ PACKPOINT: wat neem je mee op reis? 

 

Packpoint lijst pakken vakantie Packpoint lijst pakken vakantiePackpoint motorvakantie mee op reisHet toffe aan Packpoint is dat de app voor jouw een checklist maakt op basis van je locatie, je periode, je aantal nachten, je activiteiten. Het zegt ook hoeveel stuks je van alles moet meepakken. Voor mijn geplande trip naar Malaga gedurende 7 nachten krijgt ik oa volgende op mijn lijst: ondergoed (7), sokken lang (4), T-shirts (7), oordopjes, camera, sweater, lader mobiele telefoon, … De lijst is redelijk uitgebreid zodat je zelf kan aanvinken wat je wil of kan meepakken. De lijst kan je delen (bv via Mail) of zelfs via een url aan je medereizigers tonen. Top!

 

iOs, Android, website, gratis (2,99 euro voor de Premium versie)

 

 

 

7/ GOOGLE TRANSLATE: een vertaler in je zak

 

Google Translate app vakantie Google Translate app vakantieBegrijp je de ober niet? Google Translate is je vriend! De app vertaalt zowat alles en beschikt over maar liefst 103 talen. Je hoeft niet alles te typen, maar de app luistert naar wat je zegt en je kan zelfs een foto nemen van tekst die de app vertaalt! Ingrediënten in de supermarkt, het menu in het restaurant… gewoon een foto nemen en de app doet de rest! Ben je in het buitenland of heb je geen data meer? Dan kan je een taal vooraf downloaden (bv Arabisch als je in Marokko zou gaan toeren, best grappig)

 

iOs, Android, Website, gratis

 

 

 

8/ WHATSAPP: spreken met je vrienden of het thuisfront

 

WhatsApp WhatsApp heeft meer dan een miljard gebruikers en is alom gekend. WhatsApp laat je toe om op een zeer eenvoudige manier te communiceren met je thuisfront. Ontmoet je onderweg nieuwe vrienden dan kan je met hen op een eenvoudige manier in contact blijven op telefoons over de hele wereld. Hiervoor heb je wifi of een dataverbinding nodig.  

 

iOs, Android, Website, gratis

 

 

 

 

 

9/ POCKET: veel te lezen in het buitenland? 

 

Pocket Read it later motorvakantiePocket Read it later motorvakantieInteressant voor wie in het buitenland zit en zijn roamingkosten in de gaten wenst te houden: met Pocket kan je vooraf interessante zaken bewaren om tijdens je trip in het buitenland te lezen. Je kan artikelen en video’s in Pocket bewaren, maw je kan vanuit Safari, je favoriete apps, via e-mail, je computer… alles opslaan voor later.

 

 

 

 

 

10/ SCENIC: een volwaardige gps onderweg

 

Scenic routeplanner gps waypoints motorvakantie Scenic routeplanner gps waypoints motorvakantie

Scenic routeplanner gps waypoints motorvakantieEen navigatie-app die het allemaal heeft: stemnavigatie, importeren van gps, een database met prachtige routes, je route tracken … Na het lezen van mijn tekst hierover hoef ik je helemaal niet meer te overtuigen. Een viersterrenapp!

 

iOs, Website, gratis

 

 

 

11/ WAZE: nooit meer in de file staan en de hele wereld in je zak

 

Waze routeplanner motorvakantie Waze routeplanner motorvakantieWaze is een verkeers- en navigatie-app met het zeer groot aantal gebruikers wereldwijd: nooit meer in de file. Omdat het aantal gebruikers zo groot is, kunnen wij als motorrijder er lekker gebruik van maken. De app leidt je wellicht niet langs de meest scenische routes, maar voor wie veel op de baan is, zal deze app je ongetwijfeld veel voordelen bieden of zelfs goedkope benzinestations vinden. 

 

iOs, Android, Website, gratis

 

 

12/ POLARSTEPS: leg je route automatisch vast

 

Polarsteps motortrip Polarsteps motortrip

Geen zin om telkens te registreren waar je je ergens bevindt? Polarsteps helpt je om op een zeer eenvoudige en prachtige manier jouw route vast te leggen. De app houdt keurig bij waar je bent geweest en welke plekken je hebt bezocht, zelfs zonder foto’s te nemen of de app te openen. De app verbruikt zeer weinig batterij, in tegenstelling tot een ‘gewone’ tracker. 

 

iOs, Android, Website, gratis

 

 

 

 

 

13/ TRACKMYTOUR: andere laten weten waar je zit

 

TrackMyTour trackenTrackMyTour trackenTrackMyTour is een app die je route registreert zodat je vrienden en familie van het thuisfront jouw updates live kunnen volgen op een online map. De app doet enkel beroep op je batterij als je een foto of waypoint toevoegt, enkel dan voegt het een plaats toe op je map. Het interessante is dat je ook achteraf (bv op je hotelkamer) een foto aan een specifieke locatie of waypoint kunt toevoegen. Met de gratis versie kan je 2 routes aanmaken. 

 

WebsiteiOs, gratis

 

 

 

14/ GPS4CAM: je foto’s taggen met een locatie

 

gps4cam Pro gps gpx geotag

gps4cam Pro gps gpx geotag

 Dankzij deze app kan je geolocaties aan jouw reisfoto’s toevoegen. Achteraf kan je dan perfect zien waar je bent geweest en je die specifieke foto hebt genomen. Ik schreef er deze tekst reeds over. 

 

iOs, Website, gratis 

 

 

 

 

15/ MORECAST: morgen regen? 

 

Morecast motorroute weerappWeerapp morecast motortrip Weerapp morecast motortrip

Morecast is een relatief nieuwe speler op de markt. De app beschikt over tal van toeters en bellen en je kan tot 14 dagen vooraf het weer bekijken. Uniek aan deze app is dat je een route kunt plannen van A naar B en de weersverwachtingen voor ondereg bekijken (!).  Je kiest de starttijd, vertrekpunt en de locatie waar je heen wilt en eventueel een tussenbestemming. Daarbij kan je ook aangeven dat je met de motor je reis wil gaan maken.

 

iOs, Android, Website, gratis 

 

 

Heb je een opmerking, suggestie of vraag, MAIL ME of contacteer me via het CONTACTFORMULIER. Wil je reageren via Facebook, dat kan je met alle plezier HIER DOEN. Volg me ook op INSTAGRAM.

 

No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.