el Chorro Ardales Spanje motortocht Andalucia Andalusië

Motortrip Andalusië

Een weekje motortoeren in Andalusië is een van de mooiste Spaanse streken waar je kan rijden. Samen met m’n zoon achterop legden we zo’n 1.500 gezapige kilometers af en beleefden we topmomenten

van begin tot einde. Niet alleen omwille van de unieke vader-zoon momenten (en gesprekken) maar ook de natuur is oogstrelend en biedt enorm veel variatie waar je als motorrijder je vingers van aflikt.

Kristof Verschueren Lander Verschueren motorvakantie Spanje Malaga Andalusië Andalucia

Samen met de zoon een weekje cruisen in Spanje, geweldig!

Ik vloog van Schiphol tot Malaga en huurde daar een Yamaha Super Ténéré 1200 via Travelmoto. Ik had contact met Jac, een aangename en zeer behulpzame Nederlandse reisorganisator die zo’n 15 jaar geleden is verhuisd naar Andalusië. Hij stippelde onze reis zorgvuldig uit op maat van mijn wensen, zorgde voor luchthaventransport, gps, kaart, roadboek, hotels, de motor… avontuur beleven zonder zorgen en weten dat je de mooiste wegen krijgt voorgeschoteld!

 

De route bestond uit twee delen, nl een oogverblindende toer van drie dagen met vertrek en aankomst in Torremolinos (waar het basishotel lag) en na een dagje rust terug de motor op voor twee geweldige dagritten van om en bij de 200 km per dag. Zo’n dagje rust is welkom met een 15-jarige zoon achterop want dat is een ideaal moment voor een boottocht, souvenirs kopen en de batterijtjes terug op te laden. Dagelijks reden we tussen de 200 en 270 kilometers wat niet bijster veel is. Genieten doe je als motorrijder door voldoende tijd in je dagroute in te bouwen zodat je kan genieten van wat de omgeving je te bieden heeft, de variërende landschappen, de plaatselijke geuren, de kleine dorpjes met hun typische caféetjes… en dat betekent voor mij heel wat stoppauzes en tijd nemen voor fotografie. Foto’s voor mijn persoonlijk archief maar de meeste foto’s neem ik voor Motorcycle-Diaries

 

Verder onderaan deze tekst staan heel wat foto’s met telkens per foto de coördinaten waar ik deze heb gefotografeerd. Als je deze kopieert en plakt in Google Maps kan je perfect de locatie van opname zien, of kan je deze opnemen in je eigen route. 

 

Basishotel

 

Het basishotel was gelegen in Torremolinos, vlakbij de zee. Daar verbleven we de eerste nacht en vervolgens enkele dagen later nadat we deel 1 hadden afgerond. Het is een degelijk hotel met een lekker ontbijt. Het leuke is dat je meteen aan het strand zit, lekker gezellig, veel restaurantjes en een gemoedelijke sfeer. Je hebt net voldoende plaats om je motor te stallen.

 

 

 

 

Dag 1: Torremolinos – Ronda – Zahara la Sierra

 

 

Motorroute Spanje Andalucia Torremolinos Malaga

Deze tocht reden we de eerste drie dagen.

Na onze eerste nacht vertrokken we richting Zahara la Sierra, in totaal 210 kilometer. Tijdens de route werden we overstelpt door de prachtige natuur van Andalusië. In Zahara de la Sierra zie je mooie witte dorpjes (Pueblos Blancos).

 

 

 

 

 

 

 

 

In Zahara de la Sierra zie je op de heuveltop nog een oud Moors kasteel terwijl je in het dorpje lekker kan eten in de plaatselijke restaurantjes. Vanuit het centrum heb je mooie zicht op de zonsondergang en het meer. 

 

 

Dag 2: Zahara la Sierra – Montoro

 

 

Dag 2 begeven we ons in het prachtige natuurpark gelegen boven Zahara de la Sierra. Dit landschap is gelegen tussen twee bergketens en wordt in Spanje “mesa” tafel genoemd. De tocht is 260 km. 

 

De nacht is in La Nava de Molina in Montoro, een oude olijfmolen uit de 18e eeuw. Dit was een van de betere hotels, erg sjiek, aangenaam ontvangst en gelegen tussen de eindeloze olijfvelden. Het hotel heeft een zwembad en het eten is uitmuntend. Ideaal om te ontspannen en tot rust komen.

 

 

Dag 3: Montoro – Malaga   

 

 

Dag 3 is de terugreis naar het basishotel in Torremolinos. De route onderscheidt zich in de afwisseling van de natuur en zijn omgeving en je rijdt door overweldigend mooie olijfvelden die Andalusië rijk is en buigt af naar het zuiden. De tocht is 270 km.

 

 

Dag 4: Rustdag

 

 

Torremolinos is een ideale uitvalsbasis om even te verpozen, lekker te gaan eten en een strandwandeling te maken. 

 

 

Dag 5: Route El Chorro

 

 

motortrip Andalucía planning De route El Chorro is eentje van 180 km. We rijden langs stuwmeren en kloven. Een kanjer van formaat is El Torcal, een imposant landschap van het natuurpark dat gevormd werd door de kalkstenen rotsformaties die miljoenen jaren geleden de bodem van de zee vormden. De rotsen hebben een specifieke vorm door geleidelijke erosie van enorme kalkstenen blokken.

 

 

 

 

 

Dag 6: Route Montes de Malaga

 

 

motortrip Andalucía planning De laatste dag rijden we 220 km doorheen het natuurpark “Montes de Malaga” waar je talrijke olijfbomen ziet. Je rijdt doorheen het prachtige gebergte van Andalucia, om van te smullen!

 

 

 

 

 

 

 

 

That’s it! 

 

Heb je een opmerking, suggestie of vraag, MAIL ME of contacteer me via het CONTACTFORMULIER. Wil je reageren via Facebook, dat kan je met alle plezier HIER DOEN. Begeesterd door foto’s? Volg me op Instagram!

 

 

Tags:

1 Comment

  • Math Huskens

    20.04.2017 at 19:42 Reply

    Prachtig! En verslavend .. Over drie weken gaan wij ook weer! Voor de tiende maal ….

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nieuwsbrief
bikerblog nieuwsbrief
Volg Bikerblog.be

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.