Kristof Verschueren Sam Theunis Pieter De Wit 1000 bochten 2017

In Beeld: de 1000 bochten: 1000 keer fun

Als er één motorrit is die je met een dikke vette stift in je agenda moet zetten, is het de 1000 bochten (link).  Een rit die naar jaarlijkse traditie start in Weiswampach en je van daaruit 350 km meeneemt langs de mooiste baantjes en oogverblindende uitzichten. Ieder jaar slaagt de organisatie er in om de duizenden deelnemers te verrassen. Duizenden motorrijders? Yep, hun tocht is ondertussen uitgegroeid tot een straffe klassieker waardoor motorrijders van heinde en ver afzakken naar het kleine Weismampach dat gedurende 1 weekend uit zijn voegen barst. Een zinderend weekend dikke fun met optredens, mogelijkheid tot camperen, kampvuur en een oergezellig samenzijn met een gigantische groep mensen die de liefde voor het motorrijden delen.

 

 

Deze rit van 2017 bracht ons richting Moezel in Duitsland en deed de mooiste slingerwegen aan. Ik durf beweren dat editie 2017 een van de mooiste edities was die ik ooit heb gereden en zeker opnieuw ga rijden. Voor wie interesse heeft om de route in detail te bekijken, kan dit via onderstaande link. Alle credits van deze route gaan naar de organisatie van de 1000 bochten. 

 

 
Iedere motorrijder kan bij de start deze route op zijn GPS laten plaatsen zodat je maximaal kunt genieten van de route. Een kleine tip voor de organisatie: voorzie meer computers of personen om deze route op de toestellen te plaatsen want de wachtrij liep al snel op tot 35 minuten. Ook zou ik de mogelijkheid voorzien om motorrijders die navigeren met een smartphone deze route aan te bieden. Wie mijn blog volgt, weet dat ik fan ben van navigeren met een smartphone (link). Laat deze twee suggesties geen afbreuk doen aan de puike organisatie die een dikke pluim verdient!
 
 
 
Om de drukte op de route te beperken, zorgde de organisatie voor een ontdubbeling en reden deelnemers ofwel wijzer- of tegenwijzerzin in met in het midden een ontdubbeling. Hierdoor konden we op de meeste plaatsen lekker vlot sjezen, al waren er wel enkele stroken waar we voorzichtig aan bijna stapvoetse snelheid verder moesten. De route werd opgedeeld in drie stukken met aan het einde van elk deel een controlepost waar we onze controlekaart lieten afstempelen zodat we aan het einde van de rit de gegeerde pin konden opsteken. 
 
 
En wat deze trip nog een pak boeiender maakte, was dat we dankzij BMW de over-heer-lijke R NineT Racer konden meepakken. Wat een verschijning die bike! Een retro sportmotor om duimen en vingers van af te likken, een boxermotor met een eigen karakter en zijn geluid is zo typerend dat je hem meteen herkent. Als je op de motor springt, valt meteen op hoe voorovergebogen je zit en het beperkte comfort hij biedt, en dat was meteen onze uitdaging om op twee dagen er zo’n 750 km mee te rijden. Toch een beetje wennen, maar hoe meer kilometers we afmaalden, hoe prettiger hij aanvoelde. Het licht trillende stuur (een boxer he ;-)), de behoorlijk goed afgestelde vering en het relatief eenvoudige dashboard (zonder al die toeters en bellen) maken dat je een unieke rij-ervaring hebt, back to basics (ow, even die lekkere handvatverwarming, ABS en de moderne tractiecontrole buiten beschouwing gelaten want die spullen waren onbestaande in de 70-er jaren). Met zijn vlotte 110 pk onder je kont en vette kleurschakering is rijden met de R Nine T Rock-‘n-roll alsof je terug in de tijd wordt geslingerd. Tijdens de 1000 bochten moest hij niet onderdoen voor onze twee S 1000XR’s die we ook bij hadden, al is het toch een beetje appelen met vergelijken. Ow, zoek niet naar de brandstofmeter want die zit er niet op (duh?). Overweeg je een retro? Kijk dan zeker uit naar deze übervette R NineT Racer!    
 
 
 
 
Heb je ondertussen goesting gekregen om deze route te rijden? Niet twijfelen! Ik ben benieuwd naar welke route de mannen volgend jaar gaan uitwerken. Bikerblog zal zeker aanwezig zijn!

 

Heb je een opmerking, suggestie of vraag, MAIL ME of contacteer me via het CONTACTFORMULIER. Wil je reageren via Facebook, dat kan je met alle plezier HIER DOEN. Volg me ook op INSTAGRAM.

 

 

Een overzicht van de geweldige 1000 bochten editie 2017:

 

No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nieuwsbrief
bikerblog nieuwsbrief
Volg Bikerblog.be

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.